MARCHESALE BOLGHERI SUPERIORE D.O.C 2021 TERRE DEL MARCHESATO

2 ,190

ORGANOLEPTICKÉ POSOUZENÍ

Marchesale Doc Bolgheri Superiore je směsí čtyř nejreprezentativnějších odrůd vinic z oblasti Bolgheri: Syrah, Cabernet Sauvignon, Merlot a Petit Verdot.
Dokonalá kombinace, která dává život elegantnímu, obklopujícímu a vyváženému vínu.

Druh: Suché červené víno
Barva: čirá, velmi intenzivní rubínově červená, dobrá hustota ve sklenici.
Vůně: Zpočátku náznaky zralého černého ovoce, jako jsou ostružiny a rybíz, v nose příjemný balzamový tón máty, následovaný kořeněnými tóny černého pepře a závěrem s citrusy a bergamotem.
Chut‘: čichové vjemy černého ovoce jsou potvrzeny, velmi příjemný mentol, tóny hořkého kakaa a pěkná struktura, která se příjemně rozprostírá uprostřed úst. Dlouhý závěr..

Párování: Pappardelle s vepřovou omáčkou, grilované maso, pečené selátko, porchetta, středně/dlouho zrající sýry, jako je pecorino nebo parmigiano od 30-36 měsíců.

Teplota podávání: 16°–18°C.

Jen 1 skladem

Popis

RYSY
Název:  Marchesale Odrůda:

50% Syrah, 30% Cabernet Sauvignon, 15% Merlot, 5 Petit Verdot

Země/Oblast:  Itálie Toskánsko Označení:  D.O.C. Bolgheri Superiore
Výrobce: Terre del Marchesato Uzávěr: Korek
Obsah alkoholu: 14,5% Alergeny: Obsahuje siřičitany

Zbytkový cukr:

3 g/l. Skladování: Skladujte v suchých a chladných místech. Nevystavujte přímému slunci.
Objem: 0,75 L. Dovozce: Italicus s.r.o.
PŮVOD: TERRE DEL MARCHESATO

Výrobní areál: Castagneto Carducci Bolgheri.

Vinifikace: Hrozny se sklízejí ručně v malých bednách, hrozny se nejprve vybírají na vinici a poté ve sklepě, následuje odstopkování a jemné lisování. Alkoholové kvašení v ocelových kádích při kontrolované teplotě 24 °C / 26 °C a macerace po dobu 10 dnů, nezbytná pro extrakci barev a aromat.

Zrání: 12 měsíců ve francouzských dubových sudech a dalších 6 měsíců odpočívá před uvedením na trh. Po zrání se víno lahvuje, kde odpočívá dalších 12 měsíců, než je uvedeno na trh.