DOLCETTO D’ALBA DOC 2022 BOSIO

199

ORGANOLEPTICKÉ POSOUZENÍ
Druh vína: Suché červené vino
Velmi ovocné na patře, s jemnou kyselinkou a středním tělem.
Teplota podávání: 18 °C
Tipy na párování: Těstoviny s bohatými omáčkami, červeným a bílým masem, středně vyzrálými a zralými sýry.

Popis

RYSY
Název:   Dolcetto d’Alba DOC Odrůda: Dolcetto 100%
Země původu:  Piemonte – Itálie Označení: Dolcetto d’Alba DOC
Výrobce: Bosio Uzávěr: Korek
Obsah alkoholu: 13,5 % Alergeny: Obsahuje siřičitany

 Zbytkový cukr:

4 g/l Skladování: Skladujte v suchých a chladných místech. Nevystavujte přímému slunci.
Objem: 0,75 L. Dovozce:  Italicus_S.r.o
PŮVOD: BOSIO VERDUNO

Bosio Vini – The Wine House Limited

 

VÝROBNÍ OBLAST:
Colline di Langa
VINIFIKACE:
Vinifikace je tradiční, s 10denní macerací při teplotě přibližně 28 °C, po níž následuje jablečno-mléčné kvašení.              Víno se lahvuje na jaře po sklizni a dále zraje v lahvi.

Kvasinky: Selektované kvasinky

Mohlo by se Vám líbit…