DOLCETTO D’ALBA DOC 2022 BOSIO
199Kč
ORGANOLEPTICKÉ POSOUZENÍ
Druh vína: Suché červené vino
Velmi ovocné na patře, s jemnou kyselinkou a středním tělem. Teplota podávání: 18 °C
Tipy na párování: Těstoviny s bohatými omáčkami, červeným a bílým masem, středně vyzrálými a zralými sýry.
Tipy na párování: Těstoviny s bohatými omáčkami, červeným a bílým masem, středně vyzrálými a zralými sýry.
Popis
| RYSY | |||
| Název: | Dolcetto d’Alba DOC | Odrůda: | Dolcetto 100% |
| Země původu: | Piemonte – Itálie | Označení: | Dolcetto d’Alba DOC |
| Výrobce: | Bosio | Uzávěr: | Korek |
| Obsah alkoholu: | 13,5 % | Alergeny: | Obsahuje siřičitany |
|
Zbytkový cukr: |
4 g/l | Skladování: | Skladujte v suchých a chladných místech. Nevystavujte přímému slunci. |
| Objem: | 0,75 L. | Dovozce: | Italicus_S.r.o |
| PŮVOD: BOSIO VERDUNO | |
|
|
|
| VÝROBNÍ OBLAST: Colline di Langa VINIFIKACE: Vinifikace je tradiční, s 10denní macerací při teplotě přibližně 28 °C, po níž následuje jablečno-mléčné kvašení. Víno se lahvuje na jaře po sklizni a dále zraje v lahvi. Kvasinky: Selektované kvasinky |
|






