NERO D’AVOLA ROSSO SICILIA D.O.C. BIO 2024 MANDRAROSSA
315Kč
Nejslavnější sicilské víno na světě. Zde ve své bio verzi, jemné a podmanivé, je perfektním společníkem pro každou příležitost.

Druh: suché červené víno.
Poznámky k ochutnání
Víno má středně intenzivní červenou barvu s fialkovými odlesky. Na nose je přitažlivé, s tóny černé třešně, švestky a rudého ostružiny. Na patře je jemné, s jasnými tóny švestky a rudé ostružiny.
Párování: Pokrmy z červeného masa, středně a dlouho zrající sýry a pokrmy ze strukturované zeleniny.
Teplota podávání: 16 – 18°C
Skladem
Popis
RYSY | |||
Název: | Nero d’Avola | Odrůda: | 100% Nero d’Avola Biologico |
Země původu: | Sicílie – Itálie | Označení: | Sicilia D.O.C. Bio |
Výrobce: | Mandrarossa | Uzávěr: | Korek |
Alkohol: | 13,5 % | Alergeny: | Obsahuje siřičitany |
Zbytkový cukr: |
4,5 g/l. | Skladování: | Skladujte v suchých a chladných místech. Nevystavujte přímému slunci. |
Objem: | 0,75 L. | Dovozce: | Italicus s.r.o. |
PŮVOD: MANDRAROSSA SICILIA | |
![]() |
|
VÝROBNÍ OBLAST: Menfi, jihovýchodní pobřeží Sicílie VINIFIKACE: Po maceraci a fermentaci po dobu 6–8 dnů při teplotě 22–25 °C probíhá zrání v ocelových tancích po dobu 3–5 měsíců. |